menu in
Speelvoorzieningen

Spelen en opgroeien

Buiten spelen is belangrijk. Niet alleen op een schommel of een klimrek, maar vooral ook in een natuurlijke omgeving. Sittard-Geleen kent verspreid over de hele stad maar liefst 170 speelvoorzieningen.

Beheerde speeltuinen:

Speeltuin Thienbunder
Speeltuin Thienbunder in Sittard is een unieke speelplek met een mooie ligging tussen de bomen, waardoor je je bijna in het bos waant. Je vindt er voldoende schaduwplekken, maar op mooie dagen kun je ook volop van de zon genieten. Speeltuin Thienbunder heeft maar liefst vijftig gecertificeerde speeltoestellen.

Speeltuin De Roetsj
 
Speeltuin de Roetsj in Limbrichterveld is onlangs gerenoveerd en is de ideale locatie voor uitstapjes, kinderfeestjes en schoolreisjes. De speeltuin is ingericht met verharde wandelpaden, waardoor de speeltuin ook goed toegankelijk is voor minder validen.

Speeltuin De Paddestoel

Speeltuin de Paddestoel in Born combineert klassieke en moderne speeltoestellen. Hierdoor is het ouderwetse karakter van een gezellige speeltuin behouden gebleven. Een garantie voor speelplezier.

Speeltuin Miranaburg 
Speeltuin Miranaburg is een sociale ontmoetingsplek in de wijk Lindenheuvel (Geleen) waar kinderen onder toezicht zich in hun spel kunnen uitleven. De speeltuin is zodanig ingericht dat ook kinderen met een beperking zich kunnen vermaken. Het gezellig ingerichte terras zorgt ervoor dat het ook voor de ouders / verzorgers van de kinderen prettig vertoeven is.
speelvoorzieningen
Speeltuin Sjoepienoe
In de speeltuin Sjoepienoe (Sittard) valt er van alles te beleven voor de kinderen. Zo kunnen ze zich uitleven op een groot klimrek, is er een kabelbaan en staan er diverse schommels.

Speeltuin De Sjteinakker 
Speeltuin De Sjteinakker in Geleen Zuid biedt al ruim 50 jaar speelplezier aan kinderen tussen de 4 en 10 jaar.

Speeltuin ’t Weike
Speeltuin ’t Weike is een kleinschalige en gezellige speeltuin in Geleen met de leukste wipkippen, schommels en klimrekken. De speeltuin is onlangs gerenoveerd en voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Speelvoorzieningen

Daarnaast vind je in de stad ook veel kleinschalige speelvoorzieningen. Deze fijne speelplekken komen vaak samen met de buurt tot stand of worden beheerd door een hiervoor speciaal opgerichte stichting.  


@inpaginahtml@