menu in
Spotlight 2018

Escape Centrum Limburg: spanning in Sittard

Escape Rooms. Als de spreekwoordelijke paddenstoelen schieten ze uit de grond. Limburg telt al meer dan veertig van deze ontsnappingskamers, het aantal spelers groeit stormachtig. Het Escape Centrum Limburg in hartje Sittard, gedreven door de jonge ondernemers Manouk Martens en Roel Franck, was één van de eerste en staat met een gemiddelde beoordeling van 9.5 in de Nederlandse top-tien. Momenteel wordt hard gewerkt aan een forse uitbreiding.

Lees het complete artikel 

Tekst: Jos Cortenraad
Escape centrum Sittard

Hogeschool Zuyd zoekt verbinding bedrijfsleven en onderwijs

Luc Verburgh volgde precies een jaar geleden Karel van Rosmalen op als bestuursvoorzitter van Zuyd Hogeschool. Hij verhuisde ervoor met zijn vrouw Renée van Rotterdam naar Zuid-Limburg en heeft daarvan nog geen seconde spijt gehad. “De Randstad heeft nog steeds een vertekend beeld van het zuiden.” 

Lees het complete artikel

Tekst: Jos Cortenraad
Luc Verburgh van Zuyd Hogeschool

"Een eigen bedrijf runnen is verslavend"

Drie jaar geleden, in 2015, startte Ellen Schreuders met Soupa Doupa haar eigen cateringbedrijf in Sittard-Geleen. Met gezonde en duurzame (zaken)lunches en buffetten richt ze zich vooral op ondernemingen en organisaties. “Mensen eten bewuster, zijn meer bezig met een healthy lifestyle. Ze kiezen voor streekproducten, scharrelvlees of vegetarische gerechten. Ook op het werk. Wij spelen in op die vraag.”

Lees het complete artikel 

Tekst: Jos Cortenraad
Soupa Doupa spotlight
@inpaginahtml@