menu in
Attracties

Kasteelpark Born

Een uitje voor het hele gezin
De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Verder kun je er ook geiten en schapen aaien. De aanwezige speeltuin ligt gelijk naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand. Ook bij warm weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen geven veel schaduw. 

www.kasteelparkborn.nl

Escape Centrum Limburg

Uitdagend en heel spannend! Nadat jij en je team zijn opgesloten, krijgen jullie maximaal één uur de tijd om samen te ontsnappen. Onder deze zenuwslopende tijdsdruk ga je op zoek naar puzzels, raadsels en hints. Alleen samenwerking leidt tot het gewenste resultaat. Ideaal dus voor families, gezinnen, vriendengroepen en vrijgezellenfeesten! Er is keuze uit meerdere escape rooms. Na afloop kun je aan de grote tafel genieten van een bordspel of je hersens kraken aan kleine breinbrekers. Er mag gratis gebruik worden gemaakt van de flipperkasten, arcadekast, tafelvoetbal en dartboard.  

Tip! Laat je opsluiten in de eenpersoons Escape Booth Starry Night. Kom jij eruit?

www.escapecentrumlimburg.nl

Speeltuinen

Speeltuin ’t Weike
Speeltuin ’t Weike is een kleinschalige en gezellige speeltuin in Geleen met de leukste wipkippen, schommels en klimrekken. De speeltuin is onlangs gerenoveerd en voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Thienbunder Sittard
Speeltuin Thienbunder is een unieke speelplek met een mooie ligging tussen de bomen., waardoor je je bijna in het bos waant. Je vindt er voldoende schaduwplekken, maar op mooie dagen kun je ook volop van de zon genieten. Speeltuin Thienbunder heeft maar liefst vijftig gecertificeerde speeltoestellen.

Speeltuin de Paddestoel
Speeltuin de Paddestoel in Born combineert klassieke en moderne speeltoestellen. Hierdoor is het ouderwetse karakter van een gezellige speeltuin behouden gebleven. Een garantie voor speelplezier.

Speeltuin de Roetsj
Speeltuin de Roetsj in Limbrichterveld is onlangs gerenoveerd en de ideale locatie voor uitstapjes, kinderfeestjes en schoolreisjes. De speeltuin is ingericht met verharde wandelpaden, waardoor deze ook goed toegankelijk is voor mindervaliden. De Roetsj beschikt over 35 speeltoestellen.

Kinderboerderijen

Kinderboerderij Daniken
Na een ingrijpende herinrichting in 2004 vind je in Daniken een prachtige Limburgse Boerderij met verblijfsruimten en stallen. De boerderij wordt omgeven door weilanden, een moestuin, een kleinveecontactweide, een bijenstal, een hertenweide, een biologische poel, een terras en een gezellig speelveld met speeltoestellen. De boerderij heeft naast zijn recreatieve en educatieve functie ook een zorgfunctie. 

www.streekboerderijdaniken.nl

Ophovenerhof: zorgboerderij, winkel en terras
Naast streekboerderij Daniken in Geleen organiseert Stichting Ophovenerhof ook dagbesteding op de Ophovenerhof in Sittard. Op de kinderboerderij kunnen kinderen kennis maken zowel grote als kleine dieren. Het terrein beschikt ook over een ambachtelijke boerderijwinkel en een gezellig terras waar genoten kan worden van verschillende warme en koude dranken, huisgemaakte vlaai & kleine lunchgerechten. 

www.ophovenerhof.nl

kinderboerderij zorgboerderij daniken ophovenerhof

Binnenspeeltuinen

Ballorig
Bij Ballorig Sittard zijn er heel veel leuke dingen te doen voor kids. Springen op een mega trampoline, crossen over circuits, spelen in de ballenbak en nog veel meer. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte en er is gratis wifi voor de ouders. Ballorig Sittard is met een grootte van 2500 m2 zeer ruim en overzichtelijke opgezet maar toch leuk en sfeervol. Kom je ook spelen?  

www.ballorig.nl

Darteldome
Darteldome staat voor indoor-speelplezier voor de jeugd van 0 tot 12 jaar met 2000 m2 overdekt speelplezier in Sittard. Met een soft-speelstructuur waarin en waarop naar hartelust gesprongen, geklauterd en gegleden kan worden. Trampolines op hoogte zorgen voor de nodige uitdaging voor de stoere jongens en meiden terwijl de toekomstige coureurs een parcourtje rijden op de elektrische autootjes. Kortom: ideaal voor een dagje uit met de kids!

www.darteldome.nl

VR Experience Sittard

Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring om samen met je familie, vrienden of collega’s te delen? Neem dan eens een kijkje bij VR Experience in Sittard! Hier beleef je dankzij Virtual Reality de mooiste avonturen. 

Afhankelijk van de samenstelling van het team worden de spellen gekozen. Er kan gekozen worden uit maar liefst 50 games! Er kunnen tot 22 personen tegelijkertijd in de ruimte. De VR Experience is uitermate geschikt als groepsactiviteit voor zowel kinderen als volwassenen. Door middel van de professionele HTC VIVE VR en de PSVR brillen bevinden deelnemers zich in een levensechte droomwereld, waar de mogelijkheden ongekend zijn. Beleef 60, 90 of 120 minuten lang een unieke ervaring!

Durf jij de uitdaging aan te gaan?

www.vr-sittard.nl
VR Experience Sittard
@inpaginahtml@