menu in
5 nieuwe restaurants

Nieuwe culinaire hotspots in Sittard

De historische binnenstad van Sittard bruist op culinair gebied! In het afgelopen half jaar openden diverse restaurants hun deuren, en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tijd voor een update. Ben jij al bekend met deze vijf restaurants in hartje centrum?

Portugees Restaurant Carrico’s

Met veel passie is in november 2018 Portugees restaurant Carrico’s geopend. Hier kun je genieten van authentieke Portugese gerechten in een gezellige en informele sfeer. Op de open houtskool grill worden de lekkerste kip- en andere vleesgerechten vers voor je klaargemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van ecologisch geproduceerd houtskool in Portugal. Door de kurkeik en eucalyptus krijgt het vlees een unieke geur en smaak. Naast vlees tref je op de menukaart ook veel visgerechten aan. Dorst gekregen van al dat kruidige eten? Een port- of wijnproeverij behoort ook tot de mogelijkheden.

Portugees Restaurant Carrico’s
Putstraat 31
6131 HH Sittard

www.portugeesrestaurant-carricos.nl 
nieuw restaurant carricos

G7 Food & Drinks

Per 1 november 2018 hebben horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse en eerlijke producten van regionale herkomst. Het menu – waarin porties, geuren en smaken zorgvuldig op elkaar worden afgestemd – wisselt regelmatig. Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek vakwerkpand uit 1593 en beschikt over een prachtig terras. Het uit 1634 aangrenzende Gruizenkerkje wordt ook uitgebaat door de eigenaren van G7 en kan worden afgehuurd voor kleinschalige activiteiten.

G7 Food & Drinks
Gruizenstraat 7  
6131 EH Sittard  

www.g7foodanddrinks.nl
restaurant g7 food en drinks

Groenten van Roos

Vlees- en visloos restaurant Groenten van Roos (voorheen: Rauw) mag gerust een succes worden genoemd. Amper twee jaar na de start van haar zaak in het hart van de Sittardse binnenstad is eigenaresse Roos ten Zeldam (26 jaar) onlangs verhuisd naar een groter horecapand. Voor zowel de echte vegetariër als veganist moet Groenten van Roos aanvoelen als een culinair walhalla. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch, smoothies, salades, sandwiches, wraps en wekelijkse wisselende gerechten. Daarnaast zijn alle gerechten gluten- en lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en grotendeels plantaardig en veganistisch. Niet geheel onbelangrijk: een bezoekje aan Groenten van Roos is naast een gezonde en milieubewuste keuze ook nog eens heel lekker!

Groenten van Roos
Paardestraat 22
6131 HC Sittard

www.groentenvanroos.com
groenten van roos

Restaurant Hunker

Er alles aan doen om iedereen te laten genieten van lekker eten en drinken. Dat is het gezamenlijke doel van het kleine en gemotiveerde team achter restaurant Hunker. In een modern en gezellig restaurant kun je als gast genieten van verrassende gerechten uit een open keuken. Er wordt gewerkt met seizoensgebonden en kwalitatieve producten. Smaken uit verschillende landen vormen de inspiratiebron achter de gerechten. Het menu is eigenlijk altijd een verrassing, maar standaard opgebouwd uit een combinatie van vis, vlees en vegetarische gerechten. Een menukaart zul je bij Hunker niet aantreffen. Houd je niet zo van verrassingen? Met allergieën of wensen wordt rekening gehouden.

Restaurant Hunker
Paardestraat 17
6131 HA Sittard

www.restauranthunker.nl
restaurant hunker

Ristorante Via Pozzo

Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen in Ristorante Via Pozzo in Sittard hun hart ophalen. De lekkerste pasta’s, vlees- en visgerechten - en niet te vergeten - pizza’s: hier ben je op het juiste adres! Waan je onder het genot van heerlijke wijnen en lekker eten in Italiaanse sferen. Buon appetito!

Ristorante Via Pozzo
Putstraat 36
6131 HL Sittard

www.viapozzo.nl
restaurant via pozzo
@inpaginahtml@