menu in
Mbo

Middelbaar beroepsonderwijs

leeuwenborgh, student, mbo
Leeuwenborgh Opleidingen
ROC Leeuwenborgh verzorgt beroepsonderwijs vanuit Sittard en Maastricht. Alle opleidingen hebben een herkenbaar eigen gezicht met een vast team van docenten. Leeuwenborgh biedt veel verschillende opleidingen aan, op allerlei niveaus en voor verschillende doelgroepen. De opleidingen worden gegeven op schoollocaties of in de praktijk bij leerwerkbedrijven of bij bedrijven die kiezen voor een bedrijfstraining. Mogelijkheden te over.

Bij Leeuwenborgh kun je voor de meeste opleidingen kiezen uit twee 'leerwegen', waarvan BOL het meest voorkomt. BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Je volgt dan een dagopleiding waarbij je verschillende stagemomenten hebt. Bij de BBL (beroeps begeleidende leerweg) combineer je werken en leren. Daarvoor moet je een arbeidsovereenkomst hebben bij een erkend leerbedrijf tussen de 20 en 32 uur. Als je nog geen baan hebt, wil dat niet betekenen dat je geen opleiding in de BBL kunt volgen.

Het Bureau Werk & Stage van het Leeuwenborgh zoekt graag met jou naar een geschikte baan zodat je met een BBL-opleiding kunt starten. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van het Bureau Werk & Stage als het gaat om het inzetten van stagiairs of als een bedrijf op zoek is naar een werknemer.

Kennismaken met alle opleidingen? Kijk dan eens naar het totaaloverzicht van alle opleidingen.
Arcus College
Het Arcus College heeft een groot aanbod aan MBO-opleidingen die zijn gecategoriseerd onder opleidingsdomeinen. Voor het opleidingsdomein Creatieve industrie (richting Mediavormgeving) kun je terecht in Sittard. Meer informatie over het opleidingsdomein Creatieve industrie vind je hier.

Locatie Domein Creatieve industrie
DaCapo College
Rijksweg Zuid 70
6134 AD SITTARD
Techniekcollege Zuid-Limburg
Eén herkenbare MBO-techniekschool voor Zuid-Limburg. Dat is het Techniekcollege. Leeuwenborgh en Arcus hebben hierin alle techniekopleidingen gebundeld. Zo vind je altijd een techniekopleiding die bij je past, in één van de volgende domeinen:  

1.  Bouw en Infra
2. Creatieve technieken
3. Metaal, elektro en installatietechniek
4. Mobiliteit, motorvoertuigen en luchtvaart
5. Procestechniek en Laboratoriumtechniek  

De opleidingen zijn verspreid over zes locaties: Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Maastricht-Airport, Beek en Born. Sittard-Geleen (Arendstraat) biedt 14 opleidingen aan. Klik hier voor een overzicht van alle opleidingen die vallen onder het Techniekcollege.
Topopleidingen
Volgens de Keuzegids MBO 2019 hebben zowel ROC Leeuwenborgh als Arcus topopleidingen die tot de beste van Nederland gerekend mogen worden! Kijk hieronder in het overzicht voor welke topopleidingen je in Sittard-Geleen terecht kunt. Klik hier voor het complete overzicht.

 Arcus ROC Leeuwenborgh 
 Mediavormgever, N4BOL   Eerste monteur mechatronica, N3BOL
 Allround signmaker, N3BOL  Technicus Human Technology, N4BOL
 Medewerker Sign, N2BOL  Monteur mechatronica, N2BOL
 Signspecialist, N4BOL  Aankomend medewerker Grondoptreden, N2BOL
   Aankomend onderofficier Grondoptreden, N3BOL
Fusie Arcus & Leeuwenborgh 
De minister van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft op maandag 8 oktober 2018 ingestemd met een fusie tussen Arcus en Leeuwenborgh. De fusie wordt noodzakelijk geacht om te kunnen anticiperen op de gevolgen van de sterke demografische krimp in de regio en ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Tegelijkertijd waarborgt de fusie de kwaliteit van het onderwijs naar de toekomst. Het streven is dat ROC Leeuwenborgh en het Arcus College vanaf 1 september 2019 samen verder gaan als één ROC onder één naam.

Op 14 maart 2019 is de naam van het fusiecollege onthuld: Het VISTA college

Klik hier voor meer informatie over de fusie.
@inpaginahtml@