menu in
Toffe zaken voor studenten

11 toffe zaken in Sittard voor studenten

De historische binnenstad van Sittard bulkt van de unieke zaken. Studenten hebben zelf 11 toffe zaken geselecteerd die je zeker eens moet bezoeken. Have fun!

De Apotheek

Pas geopend in de binnenstad van Sittard. Bij binnenkomst voel en proef je meteen de sfeer van de voormalige apotheek. De originele apothekerskasten en authentieke mozaïektegels nemen je mee terug in de tijd. Neem plaats aan de vroegere apotheekbalie en geniet van al het lekkers dat uit de keuken tevoorschijn komt. Onze favoriet op de kaart is de Shakshuka Choriza. De open keuken bevindt zich in de voormalige apotheek tuin. Een leuk detail aan de keuken is dat je ook vanuit de straatkant de heerlijke bereidingen van de chefs kunt volgen.

De Apotheek
Limbrichterstraat 68, Sittard

Athletes Foot

De enige pure sneaker store in Sittard. Toffe collectie sneakers met regelmatig unieke exemplaren. Naast een uitgebreid assortiment aan sneakers in de nieuwste trendy kleuren vind je in deze store ook sportkleding en accessoires.

Athletes Foot
Brandstraat 2, Sittard

Barberistas

Koffie en knippen: een gekke combinatie? Niet bij Barberistas! In deze zaak  drink je een heerlijk kopje koffie, geniet je van een lunch en laat je daarna direct je haren stylen. De kapsalon is voor zowel mannen als vrouwen. Naast knippen, kleuren en stylen scheert Barberistas ook te gekke baarden en maken ze Pompadours.

Barberistas
Wolf en Hertzdahlstraat 33, Sittard

FEE

Een bijzonder concept. In 2014 nog winnaar van de Most Innovative Store Award. Mode, design, kunst en een café ontmoeten elkaar. Heel veel goede dingen waar het in het leven om draait onder één dak. “ Fee is gespecialiseerd in mode, accessoires en vintage maar heeft ook aandacht voor jonge ontwerpers en kunstenaars.” Ook voor een heerlijke kop koffie, vegan food en huisgemaakte smoothies, muffins, cakes en cupcakes is FEE het juiste adres.

FEE Conceptstore
Limbrichterstraat 71, Sittard

Ferrum by Tom

De winkel om cadeaus te kopen. Vooral voor jezelf. Moderne zonnebrillen, prachtige trendy sieraden en de mooiste horloges vind je in deze zaak. Ferrum heeft hippe merken zoals Komono, Buddha to Buddha en Rebel&Rose. Tip: ook voor (design) interieur items is Ferrum de right spot.

Ferrum by Tom
Walstraat 35, Sittard

Groenten van Roos

Vanuit een passie voor gezond en lekker eten is Groeten van Roos ontstaan. Eten dat zo lekker is, dat je eventjes vergeet dat het ook enorm gezond is. Biologisch, lokaal, glutenvrij, lactosevrij, veganistisch én vrij van geraffineerde suikers. Verse sapjes en smoothies, koffie, meerdere soorten gebak en nog veel meer lekkers. Van woensdag t/m zaterdag heeft Groenten van Roos een groot salade buffet en kun je zelf je eigen salade of wrap samenstellen. Op zondag wordt het uitgebreide buffet ingewisseld voor een Lazy Sunday Brunch. Ga lekker ervoor zitten of neem het mee to go!

Groenten van Roos
Paardestraat 22, Sittard
groenten van roos

Hairplanet Barbershop

Drop by and you'll know why', is de slogan van deze pure barbershop. Bij Hairplanet vind je namelijk eigenzinnige barbers en barberttes die je knippen, scheren en stylen. Een creatief team die je graag persoonlijk te woord staan. Gooi je benen op de bank. Ben jezelf. Het kan allemaal.

Hairplanet
Steenweg 11, Sittard

Labels

Wereldwijd bekend en exclusieve fashion spot sinds 2006. Onderscheidend met bijzondere selectie toonaangevende ready-to-wear designer merken en luxe accessoires. Kleding die niet voor iedereen weggelegd is, maar een bezoekje aan Labels is een ervaring op zich. Fans, waaronder sommige BN’ers, komen uit alle windstreken. Bij sommige exclusieve releases staan er al uren voor openingstijd rijen met bezoekers voor de winkel. Labels werd dit jaar nog genomineerd voor de Dutch Best Customer Experience Award. 

Labels
Putstraat 12, Sittard

Music Machine

Music Machine is in al deze jaren uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Werd de Sittardse platenzaak in het jaar 2014 nog uitgeroepen tot de derde beste platenzaak van Nederland, in 2015 schoven ze een plaatsje op naar de tweede plek (volgens www.platendraaier.nl). En ze zijn hard aan het werk om in 2018 de eerste plaats te behalen. Ook voor de aller coolste geluidsdrager, de LP of je festivalkaartjes het juiste adres. 

Music Machine
Paardestraat 11, Sittard

SOOF

De jongste conceptstore in Sittard-Geleen. SOOF gooit het meer over de artistieke boeg, en vreemd is dat niet, want Sofie Timmers is de kleindochter van de bekende Sittardse kunstschilder Frans Timmers. In haar zaak aan de Rosmolenstraat zie je dat dan ook terug. Er zijn wisselende exposities van kunst – met natuurlijk ook werk van haar grootvader – die onder het genot van een lekkere cappuccino of espresso kan worden bekeken. Je vindt bij SOOF merken zoals By-Bar, Mae&Ivy en Soft Rebels waar je normaal ver voor moet reizen, unieke vintage meubeltjes en woonaccessoires.

SOOF Conceptstore
Rosmolenstraat 7, Sittard
@inpaginahtml@