menu in
Bereikbaarheid en parkeren
Delen via:

Bereikbaarheid en parkeren

Makkelijk bereikbaar
Op het allersmalste stukje van Limburg kun je niet anders dan deze mooie stad passeren op weg van noord naar zuid of vice versa. De stad is goed te voet of per fiets te doorkruisen. 

Sittard-Geleen is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. De treinstations hebben goede verbindingen met Heerlen, Maastricht en Eindhoven. De diverse winkelcentra liggen op nog geen vijf minuten lopen van de trein- en busstations. Voor actuele informatie kun je de websites Arriva of www.ns.nl raadplegen.

Veel parkeerplekken
De historische binnenstad van Sittard beschikt over diverse parkeergarages en parkeerterreinen voor bezoekers. De parkeergarages zijn schoon, goed verlicht en beschikken over ruime vakken. Je kunt je voertuig hier tegen betaling veilig en comfortabel parkeren.

Betaald parkeren
In Sittard-Geleen geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot en met 19.00 uur. Op koopzondagen is dit van 12.00 tot en met 18.00 uur. Tijdens de koopavond op donderdag is het betaald parkeren van 09.00 tot en met 22.00 uur. In de parkeergarages waar je achteraf kunt betalen, geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week betaald parkeren. In deze garages kun je met bankpas, creditcard, papiergeld en muntgeld betalen. Op straat en op de meeste parkeerterreinen kun je met een bankpas en muntgeld vooraf betalen.
Parkeertarieven
Het uurtarief in de parkeergarages is € 1,90 per uur. Straatparkeren kost € 1,90 per uur. Behalve op het Tempelplein, Stationsvoorplein en het Stationsplein, daar parkeer je voor € 3,80 per uur. Parkeren op de parkeerplaats Nettorama kost € 0,60 per uur. Het maximale dagtarief is € 10,-.
  • Straatparkeren € 1,90 per uur;
  • Parkeergarage € 1,90 per uur*;
  • Tarief parkeerterrein Tempelplein € 3,80 per uur;
  • Tarief Stationsplein € 3,80 per uur;
  • Tarief Stationsvoorplein € 3,80 per uur;
  • Tarief parkeerplaats Nettorama €0,60 per uur

*De Ligne Parking is geen eigendom van de gemeente en hanteert eigen tarieven. Het uurtarief bedraagt € 1,20 en je betaalt maximaal € 5,- per dag. 

Meer informatie over parkeertarieven in de gemeente Sittard-Geleen

U heeft gefilterd op de activiteiten van : Winkelen

Filter
Terug naar boven