menu in
6 verrassende fashion stores

6 fashion stores die je zeker gaan verrassen

Sittard-Geleen bulkt van de unieke adresjes. Volop aparte winkeltjes met merken en hebbedingen die je niet in iedere stad vindt. We hebben 6 zaakjes geselecteerd met een speciaal concept, getalenteerde ontwerpers en een aparte winkelbeleving.

Joelle Boers Studio & Atelier

Joelle’s herkenbare Scandinavische stijl druppelt door in de details van deze winkel. Winnaar van de Dutch Most Innovative Store Award 2017. En volgens de jury een reis naar Sittard-Geleen meer dan waard. In de concept store vind je gevestigde en opkomende modelabels voor hem en haar, aangevuld met sieraden, tassen & lifestyle accessoires. Maar ook Scandinavisch en Nederlands interieur design heeft een plekje in de concept store. Ook ondersteunt Joelle jonge designer labels en verkoopt ze natuurlijk ook haar eigen label JOELLE BOERS | STUDIO waarvoor ze een keer per jaar een kleine ready-to-wear collectie ontwerpt.

Joelle Boers Studio & Atelier
Salmstraat 92-94, Geleen
www.joelleboers.com  

Labels

Wereldwijd bekend en exclusieve fashion spot sinds 2006. Onderscheidend met bijzondere selectie toonaangevende ready-to-wear designer merken en luxe accessoires. Kleding die niet voor iedereen weggelegd is, maar een bezoekje aan Labels is een ervaring op zich. Fans, waaronder sommige BN’ers, komen uit alle windstreken. Bij sommige exclusieve releases staan er al uren voor openingstijd rijen met bezoekers voor de winkel. Labels won in 2018 de nationale Dutch Best Customer Experience Award women & men.

Labels
Putstraat 10-12, Sittard
www.labelsfashion.com  

Stories Conceptstore

Stories Conceptstore van Anoek Joosten is een winkel waar je keer op keer ogen tekort komt. De collectie bestaat uit erg unieke meubels, kleding, sieraden, accessoires voor in huis, kinderkleding en speelgoed. Je kunt er zelfs gezellig een kop koffie met een lekkere koek nuttigen. Stories Conceptstore is een hotspot in het centrum van Geleen waar je tegen een leuke prijs elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Van cadeautjes tot mooie meubelstukken en van de hipste betaalbare kleding tot de liefste kaartjes. Het aanbod wordt zelfs iedere week aangevuld! Hier moet je zeker eens gaan kijken!  

Stories Conceptstore
Raadhuisstraat 21, Geleen
www.facebook.com/storiesconceptstore  

FEE Conceptstore & café

Een bijzonder concept. In 2014 nog winnaar van de Most Innovative Store Award. Mode, design, kunst en een café ontmoeten elkaar. Heel veel goede dingen waar het in het leven om draait onder één dak. “ Fee is gespecialiseerd in mode, accessoires en vintage maar heeft ook aandacht voor jonge ontwerpers en kunstenaars.” Ook voor een heerlijke kop koffie, vegan food en huisgemaakte smoothies, muffins, cakes en cupcakes is FEE het juiste adres.

FEE Conceptstore
Limbrichterstraat 71, Sittard
www.feecollective.com  

SMAAK

Sfeervolle en verrassende damesmodezaak met opvallende ontwerpen van jonge designers. Unieke, duurzame fashion uit Bulgarije. Maar ook bijzonder porselein, handgemaakte sieraden en hand bedrukte panty’s van Nederlandse ontwerpsters. Je vindt het allemaal bij Smaak in het markante, monumentale pand van de voormalige Vleeschhouwerij in  hartje Geleen. Voor je het weet, heb je het gevoel dat je  in een hippe winkel in Berlijn of London bent. Op maandag en dinsdag shoppen op afspraak mogelijk. Fun!

SMAAK
Graaf Huynlaan 2, Geleen
www.facebook.com/smaakvoorvrouwen  

SOOF Conceptstore

De jongste conceptstore in Sittard-Geleen. SOOF gooit het meer over de artistieke boeg, en vreemd is dat niet, want Sofie Timmers is de kleindochter van de bekende Sittardse kunstschilder Frans Timmers. In haar zaak aan de Rosmolenstraat zie je dat dan ook terug. Er zijn wisselende exposities van kunst – met natuurlijk ook werk van haar grootvader – die onder het genot van een lekkere cappuccino of espresso kan worden bekeken. Je vindt bij SOOF merken zoals By-Bar, Mae&Ivy en Soft Rebels waar je normaal ver voor moet reizen, unieke vintage meubeltjes en woonaccessoires.

SOOF Conceptstore
Rosmolenstraat 7, Sittard
www.soof-conceptstore.nl  
@inpaginahtml@