menu in
Evenementen

Sint Joepmarkt

19 mrt 2020
Op 19 maart kunnen tienduizenden bezoekers weer genieten van de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland: Sint Joep!
Sint Joepmarkt collage

Met meer dan 350 marktkooplieden, standwerkers en artiesten belooft ook deze editie weer een prikkeling voor de zintuigen te worden. De markt begint om 8.00 en duurt tot 17.00 uur.

Urenlang struinen door de historische binnenstad
De historische binnenstad van Sittard vormt van oudsher het decor voor de Sint Joepmarkt. Een bonte verzameling van ruim vijf kilometer aan marktkramen staat garant voor urenlang struinen door de slingerende straatjes. Voor jong en oud valt er van alles te zien, voelen, horen, proeven en ontdekken. Toe aan een pauze? De gezellige cafeetjes en restaurantjes met verwarmde terrassen op de markt zijn hier bij uitstek geschikt voor! Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van de gezellige sfeer waar de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland om bekend staat.

Rijke historie
Wist je overigens dat de Sint Joepmarkt een rijke historie heeft die eeuwen teruggaat? Zo verleende begin 19e eeuw niemand minder dan Napoleon Bonaparte de burgermeester van Sittard toestemming om twee jaarmarkten te houden. De eerste Sint Joepmarkt – overigens een echte veemarkt –  werd gehouden op 19 maart 1803. De Sint Joepmarkt bleef een veemarkt tot eind negentiende eeuw. Anno 2019 is de Sint Joepmarkt uitgegroeid tot een welbekend evenement waar tienduizenden bezoekers op afkomen.

De jaarlijkse Sint Joepmarkt is een evenement dat je niet mag missen, dus zorg dat je erbij bent! 
 

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Kinderoptocht Sittard | Kènjeroptoch Zitterd De kinderoptocht van Sittard, die oorspronkelijk zou plaatsvinden op zondag 16 februari (de zondag voor carnaval), is verplaatst naar zondag 8 maart. Dit vanwege de slechte weersvoorspellingen en de verwachte harde windstoten.
  • Expositie ‘Scherven brengen geluk’ in Erfgoedcentrum De Domijnen In Erfgoedcentrum De Domijnen is vanaf 2 februari de nieuwe expositie 'Scherven brengen geluk' te zien, een bijzonder project met bovenregionale toegevoegde wetenschappelijke waarde.
  • Culturele rondleidingen Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar culturele rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
  • Smartlappenfestival Sittard Leg de zakdoekjes en de keelpastilles maar alvast klaar: vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart vindt het jaarlijkse Smartlappenfestival in Sittard weer plaats. Een weekend vol met gezelligheid, tranentrekkers en levensliederen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven