menu in
Evenementen

Sint Joepmarkt

19 mrt 2020
Op 19 maart kunnen tienduizenden bezoekers weer genieten van de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland: Sint Joep!

Met meer dan 350 marktkooplieden, standwerkers en artiesten belooft ook deze editie weer een prikkeling voor de zintuigen te worden. De markt begint om 8.00 en duurt tot 17.00 uur.

Urenlang struinen door de historische binnenstad
De historische binnenstad van Sittard vormt van oudsher het decor voor de Sint Joepmarkt. Een bonte verzameling van ruim vijf kilometer aan marktkramen staat garant voor urenlang struinen door de slingerende straatjes. Voor jong en oud valt er van alles te zien, voelen, horen, proeven en ontdekken. Toe aan een pauze? De gezellige cafeetjes en restaurantjes met verwarmde terrassen op de markt zijn hier bij uitstek geschikt voor! Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van de gezellige sfeer waar de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland om bekend staat.

Rijke historie
Wist je overigens dat de Sint Joepmarkt een rijke historie heeft die eeuwen teruggaat? Zo verleende begin 19e eeuw niemand minder dan Napoleon Bonaparte de burgermeester van Sittard toestemming om twee jaarmarkten te houden. De eerste Sint Joepmarkt – overigens een echte veemarkt –  werd gehouden op 19 maart 1803. De Sint Joepmarkt bleef een veemarkt tot eind negentiende eeuw. Anno 2019 is de Sint Joepmarkt uitgegroeid tot een welbekend evenement waar tienduizenden bezoekers op afkomen.

De jaarlijkse Sint Joepmarkt is een evenement dat je niet mag missen, dus zorg dat je erbij bent! 
 


<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Inktspotprijs 2019: de 100 beste politieke cartoons Van 14 januari t/m 11 februari zijn in Bibliotheek Ligne 100 ingezonden en genomineerde spotprenten te zien voor de Inktspotprijs 2019. Ieder jaar wordt de Inktspotprijs toegekend aan de beste politieke tekening van het jaar.
  • Smartlappenfestival Sittard Leg de zakdoekjes en de keelpastilles maar alvast klaar: vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart vindt het jaarlijkse Smartlappenfestival in Sittard weer plaats. Een weekend vol met gezelligheid, tranentrekkers en levensliederen.
  • Geleen Calling presents BLUE MONDAY Op de meest depressieve dag van het jaar (wereldwijd beter bekend als Blue Monday), vindt in café-zaal De Reünie aan de Wilhelminastraat in Geleen de eerste editie plaats van een avondvullend evenement bestaande uit een reeks Blue Monday concerten.
  • Hoogtepunten programma vastelaovend Sittard-Geleen In Sittard-Geleen pakken ze mede dankzij de inzet van tientallen carnavalsverenigingen altijd groots uit met de carnaval! Geniet zes dagen lang van eeuwenoude tradities, bonte optochten, grootschalige evenementen en gezelligheid.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven