menu in
Evenementen

Hoogtepunten programma vastelaovend Sittard-Geleen

20 feb 2020 − 25 feb 2020
In Sittard-Geleen pakken ze mede dankzij de inzet van tientallen carnavalsverenigingen altijd groots uit met de carnaval! Geniet zes dagen lang van eeuwenoude tradities, bonte optochten, grootschalige evenementen en gezelligheid.
Carnavalsvlag

Wij hebben - onder voorbehoud van wijzigingen - de belangrijkste carnavalsevenementen in Sittard-Geleen voor je op een rij gezet:

Jeugdoptocht van Sittard / Kènjeroptoch Zitterd

Een week voor ‘vastelaovend’ begint in Sittard het carnavalsfeest met de fraaie en spontane kinderoptocht. Vanaf 13.33 uur trekt deze stoet door het centrum van de stad. Dit smakelijke voorproefje voor het 'grote gebeuren' trekt tienduizenden toeschouwers en dat is ook begrijpelijk gezien de goede reputatie die deze optocht heeft. Deze kinderoptocht bestaat al sinds 1955!

Wanneer: zondag 16 februari
Waar: Sittard  
Toegang: gratis


Auw Wieverbal / Nach van ’t Auwt Wief

De donderdag voor ‘vastelaovend’ is de dag van de ‘Auw Wiever’! Dit evenement vindt plaats op en rond de Markt van Sittard en wordt gezien als de aftrap van de carnavalszesdaagse in Sittard. Aanvang omstreeks 20.11 uur.

Wanneer: donderdag 20 februari
Waar: Sittard, Markt  
Toegang: gratis


Scholierencarnaval / Sjolierevastelaovend

De vrijdag voor het officiële carnavalsweekend  luiden de jongeren van Sittard en omgeving traditiegetrouw de ‘vastelaovend’ in op de Markt van Sittard. Er zijn optredens van verschillende artiesten. Aanvang 13.11 uur.  

Wanneer: vrijdag 21 februari
Waar: Sittard, Markt
Toegang: gratis


’t Kanón van 't Balkón

Op carnavalszaterdag wordt voor de 17e keer ’t Kanón van ’t Balkón georganiseerd. Tussen 16.33 uur en middernacht zullen verschillende artiesten uit Sittard en omstreken optredens verzorgen vanaf een groot podium midden op de Markt in Sittard. Om 23.11 uur wordt de ‘vastelaovend’ officieel geopend en zal Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen de sleutel van de stad overdragen aan de Stadsprins. Wij adviseren bezoekers op tijd aanwezig te zijn. Wegens veiligheidseisen wordt er namelijk een ‘vol is vol’ regeling toegepast.

Wanneer: zaterdag 22 februari
Waar: Sittard, Markt
Toegang: gratis

Grote carnavalsoptocht Sittard / Groote Vastelaovesoptoch Zitterd

Op carnavalszondag trekt de grote carnavalsoptocht door de straten van Sittard. De optocht staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en trekt doorgaans veel bezoekers. Na afloop worden op de Markt van Sittard de prijzen uitgereikt en wordt het carnavalsfeest voortgezet in de Sittardse kroegen / cafés. Aanvang 12.55 uur.

Wanneer: zondag 23 februari
Waar: Sittard
Toegang: gratis


Grote carnavalsoptocht Geleen / Waereldsjtad optoch

Ook dit jaar trekt de ‘Waereldsjtad optoch’ weer door Geleen. De optocht volgt de volgende route: Norbertijnenstraat, Rijksweg Centrum, Mauritslaan, Graaf Huynlaan, Markt, Elisabethstraat. Aanvang: 13.49 uur.

Wanneer: zondag 23 februari
Waar: Geleen
Toegang: gratis


Grote carnavalsoptocht Born / Groote optoch

Op carnavalszondag trekt de grote carnavalsoptocht door de straten van Born. Aanvang om 14.11 uur.

Wanneer: zondag 23 februari
Waar: Born
Toegang: gratis


Kinderoptocht Geleen / Waereldsjtad Kènjeroptoch  

Op carnavalsmaandag vindt de kinderoptocht in Geleen plaats. De Flaarisse lopen voorop en de jeugdraad met de Prins sluiten de optocht. De stoet vertrekt om 14.11 uur bij de Kluis.

Wanneer: maandag 4 maart
Waar: Geleen
Toegang: gratis


Tröötekonkoer

Carnavalsmaandag is in Sittard de dag van ‘de zittesje kapelle en zaate hermeniekes’. De binnenstad van Sittard staat volop in het teken van de carnaval. Aanvang rond 15.00 uur.

Wanneer: maandag 24 februari
Waar: Sittard
Toegang: gratis


Appelsienesjmiete  

Carnavalsdinsdag klinkt het bekende “Appelsiene, appelsiene…” op en rond de Markt van Sittard. Wie het hardst roept krijgt de meeste ‘appelsiene’. Aanvang 13.33 uur. 

Wanneer: dinsdag 25 februari
Waar: Sittard
Toegang: gratis


--

In Sittard-Geleen wenst iedereen een hele fijne ‘vastelaovend’ toe!

Kijk voor meer informatie over de genoemde evenementen en nóg meer activiteiten op de volgende websites:  

Sittard: www.marotte.nl
Geleen: www.flaarisse.nl
Born: www.bessemebenjers.nl

Bekijk het overzicht: carnavalsoptochten in Sittard-Geleen  

Goed om te weten: tijdens de carnaval is de Sjpaspas het enige betaalmiddel op de Markt in Sittard. Je koopt de pas bij de kassa’s op de Markt en bij de voorverkooppunten. Je kan de pas ter plaatse laten opwaarderen of thuis via www.sjpaspas.nl of via de app.

Meer informatie over de Sjpaspas vind je hier.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Inktspotprijs 2019: de 100 beste politieke cartoons Van 14 januari t/m 11 februari zijn in Bibliotheek Ligne 100 ingezonden en genomineerde spotprenten te zien voor de Inktspotprijs 2019. Ieder jaar wordt de Inktspotprijs toegekend aan de beste politieke tekening van het jaar.
  • Smartlappenfestival Sittard Leg de zakdoekjes en de keelpastilles maar alvast klaar: vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart vindt het jaarlijkse Smartlappenfestival in Sittard weer plaats. Een weekend vol met gezelligheid, tranentrekkers en levensliederen.
  • Geleen Calling presents BLUE MONDAY Op de meest depressieve dag van het jaar (wereldwijd beter bekend als Blue Monday), vindt in café-zaal De Reünie aan de Wilhelminastraat in Geleen de eerste editie plaats van een avondvullend evenement bestaande uit een reeks Blue Monday concerten.
  • Hoogtepunten programma vastelaovend Sittard-Geleen In Sittard-Geleen pakken ze mede dankzij de inzet van tientallen carnavalsverenigingen altijd groots uit met de carnaval! Geniet zes dagen lang van eeuwenoude tradities, bonte optochten, grootschalige evenementen en gezelligheid.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven