menu in
Evenementen

Wèntjerdruim

18 dec 2019 − 05 jan 2020
Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar wordt de binnenstad van Sittard van 18 december tot en met 5 januari wederom omgetoverd tot een winterse droomwereld.

Sittard staat bekend om haar prachtige historische binnenstad. Overal vind je unieke winkels waar je langs kunt struinen in een knusse wintersfeer op zoek naar de beste cadeaus voor onder de kerstboom. Op de Markt van Sittard zal alles samenkomen en vind je dit jaar onder andere een echte levende kerststal en een gigantische versierde kerstboom. De gehele historische binnenstad zal dit jaar omgetoverd worden tot een winterse droomwereld.  

Wèntjerdruim tovert Sittard om tot dé plek voor de ultieme kerstbeleving waar elke dag van alles te beleven valt en waar je de mooiste kerstcadeaus kan vinden. De fraai versierde gevels en winterbomen zorgen ervoor dat de hele historische binnenstad en het terrein bij de Ligne volledig in de kerstsferen komt.  

Overal in de binnenstad zijn activiteiten georganiseerd om de shopervaring tijdens de kerstdagen compleet te maken. Zo is er een opening met de intocht van de kerstman, straattheater, een levende kerststal, candle light concerten, het huis van de kerstman, de intocht & viering van de Drie Koningen en zijn de winkels elke zondag geopend (in december). Sittard sprankelt en fonkelt tijdens de winter en middels vele activiteiten voor jong en oud maakt dit dat de historische binnenstad het centrum is voor jouw kerstervaring.

Bekijk het volledige programma op www.wentjerdruim.nl.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Dagdeal weken in centrum Geleen Van maandag 4 november t/m vrijdag 10 januari kun je in het centrum van Geleen tien weken lang profiteren van de beste dag- en weekdeals. Tientallen ondernemers doen mee en elke week zijn er nieuwe deals!
  • KICKSTART Week bij Artamuse Tijdens de KICKSTART Week (11 t/m 18 november) biedt Artamuse nieuwe en korte cursussen aan waarin je in zes weken iets heel concreets leert op jouw favoriete instrument.
  • Black Friday in Sittard Black Friday is dé dag om te profiteren van topaanbiedingen. Het Amerikaanse fenomeen is overgewaaid naar Nederland en ook in Sittard doen steeds meer winkels mee aan deze koopjesdag.
  • Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes in Born Op 15, 16 en 17 november vindt in Born het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes plaats. Een weekend vol gezelligheid en (blaas)muziek met als hoogtepunt de strijd om de kampioenstitel op de zaterdagavond!
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven