menu in
Evenementen

Boels Ladies Tour

03 sep 2019 − 08 sep 2019
Met de Boels Ladies Tour (3 t/m 8 september) komt de wereldtop van het vrouwenwielrennen ook in 2019 weer naar Sittard-Geleen. De zesdaagse koers start dit jaar met een proloog op het Tom Dumoulin Bike Park.
Boels Lady Tour 2018

De openingstijdrit van drie kilometer wordt volledig afgewerkt op het Tom Dumoulin Bike Park, volgens velen de mooiste wieleraccommodatie van Europa. De deelneemsters komen tijdens de rit twee korte klimmetjes tegen. Eerder finishte de enige etappekoers uit de Women’s WorldTour in de Benelux al eens op het Bike Park, maar het is voor het eerst dat een volledige rit wordt afgewerkt op deze wielerbaan.

Organisator Thijs Rondhuis koos bewust voor minder tijdritkilometers voor de komende editie, die van 3 tot en met 8 september wordt verreden. “De afgelopen edities van de Boels Ladies Tour hadden we zowel een proloog als een langere individuele tijdrit in ons rittenschema opgenomen, nu beperken we ons tot een proloog. Hierdoor worden in de tijdritten minder grote tijdsverschillen gerealiseerd, we verwachten als gevolg daarvan een meer open koers en een heviger strijd om de oranje Boels-leiderstrui.”

De 22e editie van de Boels Ladies Tour – die sinds 2017 tot de UCI Women’s World Tour behoort en zes etappes telt – start dinsdag 3 september in Sittard-Geleen. Het slotweekend vindt plaats in Nijmegen en Arnhem. Alle etappes zijn live te volgen op L1. Van elke etappe wordt de laatste anderhalf uur van de wedstrijd uitgezonden. De proloog in Sittard-Geleen is live te volgen van 14.45 – 16.30 uur op L1.

Boels Ladies Tour 2019

 Dinsdag 3 september  Sittard - Geleen
 Woensdag 4 september  Stramproy - Weert
 Donderdag 5 september  Gennep - Gennep
 Vrijdag 6 september  Nijverdal - Nijverdal
 Zaterdag 7 september  Arnhem - Nijmegen
 Zondag 8 september  Nijmegen - Arnhem

www.boelsladiestour.nl

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Opening cultuurseizoen 2019/2020: "Kom bij ons op de bank" Zaterdag 14 september nodigen De Domijnen en haar cultuurpartners je met “Kom bij ons op de bank” uit om te komen genieten van voorproefjes van het nieuwe cultuurseizoen.
  • Fiat 500 Tour Na het succes van vorig jaar volgt zondag 15 september de tweede editie van de Fiat 500 Tour! Het start- en eindpunt van de 125 kilometer lange tocht door Nederlands- en Belgisch Limburg is de Markt in Sittard.
  • Torenfeesten Oud-Geleen De tweede zondag van september vinden wederom de Torenfeesten in Oud-Geleen plaats.
  • Outlet Shopping Day in Geleen Zaterdag 31 augustus is het weer Outlet Shopping Day in het centrum van Geleen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven