menu in
Evenementen

Maand van de Geschiedenis bij Erfgoedcentrum De Domijnen

29 sep 2019 − 31 okt 2019
Al een aantal jaren is oktober Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Het landelijke thema is dit jaar Zij/Hij. Ook in Sittard-Geleen vinden tal van activiteiten plaats.
75 jaar bevrijding

Limburgse thema: Zij/Wij
De provinciale start van de Maand van de Geschiedenis vond dit jaar op 29 september plaats bij Erfgoedcentrum De Domijnen. Het landelijke thema is dit jaar Zij/Hij. Maar in de Limburgse geschiedenis is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Nederland hier begon, daarom is het Limburgse thema: Zij/Wij.

We staan daarom stil bij bijzondere verhalen, films, foto’s en interessante items uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsperiode. Tijdens de maand oktober vinden in Sittard-Geleen diverse activiteiten plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Zo kun je diverse lezingen en theatervoorstellingen bijwonen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsperiode.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van De Domijnen. Er worden nog t/m 31 oktober activiteiten georganiseerd.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Open NK Paraklimmen Op zaterdag 9 november 2019 vindt het eerste Open NK Paraklimmen plaats in IVY Climbing te Sittard. Om de strijd om een podiumplek nog spannender te maken staat het kampioenschap ook open voor atleten uit andere landen.
  • Boe in de Zoo in Kasteelpark Born Op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 november vindt in Kasteelpark Born voor de vijfde keer Boe in de Zoo plaats: een kindvriendelijke activiteit die in het teken staat van Halloween.
  • Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen presenteert tentoonstelling Joseph Sassoon Semah Dit najaar presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is.
  • Geleen Calling presents WAVE Zaterdag 14 december vindt in café-zaal De Reünie in Geleen vanaf 19.00 uur het post-punk festival Geleen Calling presents WAVE plaats.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven