menu in
Evenementen

Oktobermaand Kindermaand

01 okt 2019 − 31 okt 2019
Het is bijna oktober en dat betekent dat het weer Oktobermaand Kindermaand is. Voor de vijfde keer op rij organiseert De Domijnen, samen met vele andere organisaties, een maand lang duizend en één activiteiten voor de jeugd van basisscholen.
Oktobermaand Kindermaand

Vrijheid
Het thema van De Domijnen is dit jaar Kunst = Vrijheid. Kinderen krijgen deze maand dan ook alle vrijheid om van alles uit te proberen. Elke dag is er wel iets te doen en vaak nog gratis ook. Ze kunnen naar hartenlust sporten, knutselen, zingen, dansen en speuren. Musea, theaters, zang- en dansscholen en ook harmonieën/fanfares, kunstateliers en een dierenpark zetten hun deuren wagenwijd open.

Start Kinderboekenweek
In Bibliotheek Ligne gaat op woensdag 2 oktober traditiegetrouw De Kinderboekenweek feestelijk van start. Er zijn workshops van o.a. Mad Science en illustrator Gertie Jaquet (bekend van de boeken van Haas). Ook zal Wim Krings weer komen voorlezen.

Beeldende kunst, archeologie en film
Bijzonder dit jaar is de tentoonstelling van Quentin Blake, bekend van zijn illustraties in de boeken van Roald Dahl zoals Mathilda, De Griezels of De Reuzenkrokodil. In het Erfgoedcentrum is een Kinderkunstgalerie ingericht die absoluut verboden is voor volwassenen. Samen met de Werkgroep Archeologie Sittard kan gespeurd worden naar en in het verleden van Sittard tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. In Het Filmhuis is Kapsalon Romy te zien, van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas.

Uitgebreide informatie is te vinden op dedomijnen.nl/extra of in het programmaboekje dat gratis verkrijgbaar is bij alle locaties van De Domijnen en deelnemende organisaties.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Open NK Paraklimmen Op zaterdag 9 november 2019 vindt het eerste Open NK Paraklimmen plaats in IVY Climbing te Sittard. Om de strijd om een podiumplek nog spannender te maken staat het kampioenschap ook open voor atleten uit andere landen.
  • Boe in de Zoo in Kasteelpark Born Op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 november vindt in Kasteelpark Born voor de vijfde keer Boe in de Zoo plaats: een kindvriendelijke activiteit die in het teken staat van Halloween.
  • Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen presenteert tentoonstelling Joseph Sassoon Semah Dit najaar presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is.
  • Geleen Calling presents WAVE Zaterdag 14 december vindt in café-zaal De Reünie in Geleen vanaf 19.00 uur het post-punk festival Geleen Calling presents WAVE plaats.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven