menu in
Evenementen

Sinterklaasintochten in Sittard-Geleen

16 nov 2019 − 23 nov 2019
In Sittard-Geleen wordt Sinterklaas warm onthaald tijdens diverse Sinterklaasintochten. Wil jij Sinterklaas persoonlijk verwelkomen en hem een goed verblijf in Nederland toewensen? Kijk in het overzicht waar en wanneer de intochten plaatsvinden.

Geleen 

In Geleen vindt op zaterdag 16 november van 13.30 tot 15.30 uur 'Hét grote Sinterklaasfeest' plaats. Begeleid door zijn pieten en de pietenkapel St. Augustinus maakt de Sint vanaf 13.30 uur per koets een tocht door het centrum. Rond 14.30 uur arriveert hij bij het speciaal ingerichte Sinterklaaspodium op de Markt (aan de achterzijde van de HEMA). Na een kort welkomstwoord van wethouder Jos Bessems zingen we gezellig samen Sinterklaasliedjes en delen de pieten snoepgoed uit. De allerkleinste kinderen kunnen de Sint een handje te geven en met hem op de foto te gaan. Dat wordt weer ouderwets gezellig!
 
Organisatie: Centrum Geleen

Sittard 

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas rond de klok van 14.00 uur met de trein aan op het station in Sittard. Zoals gebruikelijk verzorgt harmonie St. Joseph Sittard wederom de intocht van de goedheiligman op muzikale wijze. In een bijzonder voertuig wordt de Sint vervolgens door de stad gereden op weg naar de Markt. Onderweg zijn er diverse halteplaatsen waar Sinterklaas verrast wordt met leuke optredens en presentaties. Natuurlijk delen de pieten lekker veel strooigoed én mandarijnen uit.
 
Organisatie: Intocht Sinterklaas Sittard

Born 

Afgelopen jaar had de Sint in Born zijn trouwe viervoeter Amerigo ingeruild voor een stoere motor! Samen met andere motorrijders maakte de Sint een indrukwekkende entree. Dat maakt ons des te nieuwsgieriger naar de intocht van dit jaar! Zaterdag 23 november komt de goedheiligman opnieuw naar Born. Hij is vanaf 11.30 uur aanwezig op de Markt. Kom je ook kijken? 

Organisatie: Stichting Sinterklaascomité Born  

Buchten

Op zaterdag 23 november om 12.00 uur worden Sinterklaas en zijn pieten welkom geheten in de Franciscushaven in Buchten. Aansluitend vertrekt de Sint in een optocht naar het Gemeenschapshuis in Buchten voor een gezellig en vrolijk feest. Eenmaal ter plaatse kunnen de kinderen een praatje maken met Sinterklaas en samen met de pieten dansen op muziek. 

Organisatie: Stichting Intocht Sinterklaas Buchten   

Grevenbicht

In Grevenbicht kunnen de kinderen Sinterklaas verwelkomen op zondag 24 november. Om 14.30 uur zal hij ter hoogte van de ingang van SV Argo aankomen. Onder muzikale begeleiding van harmonie St. Cecilia zal de Sint samen met zijn pieten zich begeven naar Oos Hoes. Aansluitend is er voor de kinderen t/m groep 5 een ontmoeting met de Sint en zijn pieten. Voor de kinderen van groep 6 t/m 8 is er om 15.00 uur een ludieke kienmiddag in de zaal van Eetcafe Aurora. Om de festiviteiten te bekostigen is de organisatie afhankelijk van sponsoring. Daarom zullen collectanten in de week van 21 oktober huis aan huis collecteren.

Organisatie: Stichting St. Nicolaas Comité Grevenbicht

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Open NK Paraklimmen Op zaterdag 9 november 2019 vindt het eerste Open NK Paraklimmen plaats in IVY Climbing te Sittard. Om de strijd om een podiumplek nog spannender te maken staat het kampioenschap ook open voor atleten uit andere landen.
  • Boe in de Zoo in Kasteelpark Born Op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 november vindt in Kasteelpark Born voor de vijfde keer Boe in de Zoo plaats: een kindvriendelijke activiteit die in het teken staat van Halloween.
  • Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen presenteert tentoonstelling Joseph Sassoon Semah Dit najaar presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is.
  • Geleen Calling presents WAVE Zaterdag 14 december vindt in café-zaal De Reünie in Geleen vanaf 19.00 uur het post-punk festival Geleen Calling presents WAVE plaats.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven