menu in
Evenementen

KICKSTART Week bij Artamuse

11 nov 2019 − 18 nov 2019
Tijdens de KICKSTART Week (11 t/m 18 november) biedt Artamuse nieuwe en korte cursussen aan waarin je in zes weken iets heel concreets leert op jouw favoriete instrument.
Kickstart Artamuse

Veel leren in weinig tijd
Binnen zes weken met maximaal zes tot acht mensen voor €66,-, ongeacht leeftijd en woonplaats, iets heel concreets leren op jouw favoriete instrument. Dat is in een notendop het KICKSTART concept. Het is geïnspireerd op de actuele behoeften van muziekliefhebbers en muzieknieuwsgierigen; mensen die dolgraag iets met muziek zouden willen doen, maar niet per se voor een langere periode.

Een periode van zes weken is voor veel mensen nog te overzien. Je focust op het onder de knie krijgen van één ding (liefst een paar liedjes) zodat je na zes weken ook echt iets kunt laten zien en horen. Het 'meteen iets willen kunnen' is een verlangen dat bij deze snelle tijd hoort. Motiverend zijn ook de groepslessen. “Leerlingen inspireren en leren van elkaar en soms is er een beetje competitie waardoor iemand meer zijn best gaat doen”, aldus Manfred Picklaps die voor akoestische gitaristen de eerste Kickstart cursus produceerde. 

Aanbod
Manfred leert je binnen zes weken liedjes van o.a. Ed Sheeran en Coldplay ‘masteren’. Berthe van den Boomen deelt het geheim van fingerpickin’, of tokkelen, op gitaar. Songs als ‘Riptide’ en ‘Treat you better’ goed laten klinken op ukele pik je snel op aan de hand van Michiel Mulders. Gian Prince leert je hoe je publiek kunt betoveren op de verslavende beat van de cajon. Reinder Eggen en Sara Noordkamp laten je scheuren en shinen op de elektrische viool én cello. En Josephine van Son geeft haar harp ‘craic’ (pure vreugde) door in de Kickstart cursus Stay S-Harp.

Artamuse heeft ook Kickstart-aanbod ontwikkeld voor verenigingsmuzikanten die hun vaardigheden willen aanscherpen en verbreden. Marga Jansen leert hoboïsten stukken spelen uit de Jazzamatazz. Ben van Kan hoopt met zijn big band cursus verenigingsmuzikanten meer te laten swingen.

Kijk voor meer informatie over Kickstart op www.artamuse.nl/kickstarten. Daar vind je ook de contactgegevens en een aanmeldformulier.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Dagdeal weken in centrum Geleen Van maandag 4 november t/m vrijdag 10 januari kun je in het centrum van Geleen tien weken lang profiteren van de beste dag- en weekdeals. Tientallen ondernemers doen mee en elke week zijn er nieuwe deals!
  • KICKSTART Week bij Artamuse Tijdens de KICKSTART Week (11 t/m 18 november) biedt Artamuse nieuwe en korte cursussen aan waarin je in zes weken iets heel concreets leert op jouw favoriete instrument.
  • Black Friday in Sittard Black Friday is dé dag om te profiteren van topaanbiedingen. Het Amerikaanse fenomeen is overgewaaid naar Nederland en ook in Sittard doen steeds meer winkels mee aan deze koopjesdag.
  • Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes in Born Op 15, 16 en 17 november vindt in Born het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes plaats. Een weekend vol gezelligheid en (blaas)muziek met als hoogtepunt de strijd om de kampioenstitel op de zaterdagavond!
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven