menu in
Evenementen

Op 'Scherven Safari' tijdens de zomervakantie

11 jul 2020 − 31 aug 2020
Op een aantal bijzondere plekken in en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Zijn ze oud? Zeldzaam? Horen ze misschien zelfs in een vitrine in het museum?
Scherven Safari

Tijdens de zomervakantie kan De Domijnen de hulp van jonge speurders goed gebruiken. Heb jij zin om met een schep en een step scherven te zoeken in Sittard? Kom dan tijdens je grote vakantie naar Erfgoedcentrum De Domijnen en ga op ‘Scherven Safari’.

De Safari begint en eindigt in de tentoonstelling ‘Scherven brengen geluk’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van bijna 10.000 Romeinse scherven die door archeologen zijn opgegraven in Sittard en door de Werkgroep archeologie Sittard zijn genummerd, gesorteerd en aan elkaar zijn gepuzzeld. Weet jij hoe je oude scherven kunt herkennen, ga dan samen met je familie op pad om ze te zoeken. Je krijgt een routebeschrijving mee, een schep én een step (of je neemt je eigen step mee). Je rijdt of loopt onder andere over delen van de oude stadswal, door geheime tuinen en langs Fort Sanderbout. Op een aantal locaties ga je op zoek naar scherven die je samen met de informatie die je onderweg ontdekt, mee terug neemt naar het museum. Alle scherven gevonden? Kom dan terug naar het Erfgoedcentrum om te kijken of scherven inderdaad geluk brengen.

Doe mee en win
Maak een toffe foto van jouw speurtocht en tag Erfgoedcentrum De Domijnen via Facebook en maak kans op een te gekke prijs. De winnaar wordt bekend gemaakt op 31 augustus.

Praktische informatie  
Geschikt voor kinderen van circa 7 t/m 10 jaar. Van 11 juli t/m 30 augustus op woensdag, zaterdag en zondag van 11:00 t/m 17:00 uur. Start: Erfgoedcentrum De Domijnen. Duur: circa 2 uur (kort bezoek tentoonstelling, Scherven Safari, kinderworkshop archeologie). Kosten: gratis bij een bezoek aan het Erfgoedcentrum (€ 6,50 voor 18+/ Museumkaart geldig/ Kinderen gratis). Gelieve vooraf te reserveren via erfgoedcentrum@dedomijnen.nl.

Meer informatie 

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Outlet Shopping Days Sittard Tijdens de Outlet Shopping Days verrassen de winkeliers uit het centrum van Sittard het winkelend publiek met extra afgeprijsde artikelen. Dit jaar kunnen koopjesliefhebbers maar liefst drie (!) dagen lang hun slag slaan.
  • De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht presenteren: Buitencabaret De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht organiseren deze zomer naast de succesvolle Buitencinema nu ook een drietal cabaretshows in de buitenlucht. Op drie dinsdagen, met drie top cabaretiers. Dus niet op een scherm, maar live.
  • Najaarsmarkt in het centrum van Geleen Op zondag 6 september organiseert Centrummanagement Geleen in samenwerking met Smeets Buitenmarkten een najaarsmarkt in het centrum van Geleen.
  • Rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven