menu in
Evenementen

Expositie Meer dan duizend nachten – oosterse sprookjes in prentenboeken

23 sep 2020 − 02 nov 2020
De expositie Meer dan duizend nachten – oosterse sprookjes in prentenboeken is vanaf 23 september tot en met 2 november in Bibliotheek Ligne te Sittard gratis te bezoeken tijdens openingsuren.
expositie meer dan duizend nachten najaar 2020

Weinig literatuur heeft het Westen zo gefascineerd als de vertellingen van Duizend-en-een-nacht. Hierin wordt geput uit verschillende verhalencycli uit diverse culturen, met verhalen uit Perzië en India, maar bijvoorbeeld ook uit Syrië. De laatste jaren zijn er prachtig geïllustreerde uitgaves van deze verhalen verschenen. Een aanleiding voor Villa Verbeelding om een reizende tentoonstelling te organiseren.

In een oosterse tent komen de vertellingen van Ed Franck en Imme Dros tot leven. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn kindertijd in Irak. De illustraties van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden, Thé Tjong-Khing en Quentin Gréban laten deze parels nog meer glanzen. Verder brengt een interactieve zeekast de verhalen tot leven en kun je met een zaklamp tekenen op een fosfordoek.

Deze tentoonstelling nodigt reizigers, vertellers en verbeelders – klein en groot – uit om de magie en betovering van meer dan duizend nachten te beleven.

"Sprookjes zijn de beste reizigers en de succesvolste migranten die ooit op onze prachtige planeet hebben bestaan. (...) Sprookjes geloven niet in grenzen of landen of talen of identiteit of cultuur. Sprookjes zijn van iedereen voor iedereen."

Uit: Arabische sprookjes, Rodaan Al Galidi

De expositie is gericht op kinderen, maar zal ook volwassenen aanspreken.

>> Lees meer

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Kinderboekenweek 2020 bij De Domijnen De Kinderboekenweek 2020 duikt van 30 september t/m 11 oktober in de geschiedenis met het thema 'En toen?' De Domijnen organiseert verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen tijdens de Kinderboekweek gratis lid worden van de bibliotheek.
  • Toertocht: Rit naar de Gladiolen Op zaterdag 3 oktober organiseert Stichting Wieler Promotion Sittard-Geleen de elfde editie van de toertocht 'Rit naar de Gladiolen'.
  • Maand van de Geschiedenis 2020 Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Het thema dit jaar is Oost/West. Ook de Domijnen zet de maand oktober jaarlijks in het teken van de geschiedenis.
  • Maas Trek 2020: een tikkeltje anders | 3 en 4 oktober Voor het zesde jaar op rij kun je het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens deze aangepaste versie van het grensoverschrijdend wandelevenement ‘Maas Trek’.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Terug naar boven