menu in
Evenementen

Cultklassieker The Rocky Horror Show komt naar de Domijnen

07 dec 2021
The Rocky Horror Show komt naar Sittard-Geleen. De sensationele musical komt voor het eerst naar Nederland, en daar moet jij bij zijn. Op 7 december komt de show naar de Domijnen.
©De Domijnen

De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit The Time Warp

Verhaal
In deze krankzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

Succes
Sinds het theaterdebuut in 1973 is The Rocky Horror Show meermaals genomineerd voor de Tony-awards, de belangrijkste prijzen voor theater en musical in de Verenigde Staten. Twee jaar later besloot het team achter de musical om er een film van te maken: The Rocky Horror Picture Show. Ook de soundtrack met Touch a Touch a Touch a Touch Me en The Time Warp verscheen op alle hitlijsten. 

Diversiteit
Hoewel de musical in eerste instantie een absurde pardodie lijkt, is het een blijk van liefde voor de LHBTI+ gemeenschap. Door de jaren heen hebben veel bekende namen van diverse achtergronden hieraan meegewerkt, onder wie actrice Laverne Cox. De Nederlandse versie wordt vertolkt door Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan en Yoran de Bont.

Wil je tickets bestellen? Klik dan snel hier.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie Leven voor de zorg In 2022 vieren de Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid van Créhen (Fr.) hun 200-jarig jubileum. Erfgoedcentrum De Domijnen maakt daarom een expositie over de geschiedenis van deze congregatie en hun betekenis voor de regio.
Terug naar boven