menu in
Evenementen

Sint komt naar Geleen en we zingen en we springen en we zijn zo blij!

27 nov 2021 − 28 nov 2021
Sinterklaas en zijn Pieten rijden op zaterdag 27 november door het centrum van Geleen om te controleren of de kinderen in Geleen wel lief zijn geweest. Staat jouw naam in het grote boek? Dan krijg je ook lekkere snoepjes!

De Sint en zijn pieten starten hun tocht door het centrum om 12.30 uur. Rond de klok van 13.30 uur wordt de Goedheiligman door wethouder Judith Bühler ontvangen op het bordes van het oude raadhuis. De eindtijd van de ontvangst is 14.00 uur.

De route van de Sinterklaas loopt door de volgende straten:
- Startpunt: Markt (achterzijde Hema)
- Ansemburgstraat
- Salmstraat
- Gravenstraat
- Markt
- Ansemburgstraat
- Salmstraat
- Raadhuisstraat
- bordes oude raadhuis

Het is belangrijk dat Sinterklaas geen corona krijgt, want wie vertelt de pieten anders waar jouw cadeautje naartoe moet? Om hem gezond te houden, zit hij dit jaar veilig in een koets. Dat vindt de Sint eigenlijk wel een goed idee. Een wandeling door het centrum is een flink stuk lopen voor een man op zijn leeftijd. Ook de activiteiten op en om het Sinterklaaspodium gaan dit jaar niet door. 

Wat doen Sint en de pieten dan wel? Een spannende speurtocht op zaterdag 27 en zondag 28 november tussen 12.00 en 16.00 waarvan je spontaan trek krijgt in pepernoten en chocoladeletters. Meer informatie over de speurtocht volgt nog. Houd ook de Facebook-pagina van Centrum Geleen en dit bericht goed in de gaten voor meer informatie. 

Kun je er niet bij zijn? Geen zorgen. Er zijn nog drie andere leuke activiteiten speciaal voor jou!

Doe mee met de lekkerste letterspeurtocht
De speurtocht kan worden gelopen op zaterdag 27 en zondag 28 november (koopzondag) tussen 12.00 en 16.00 uur. Raad jij waar Sinterklaas zijn cadeautjes koopt? Dan behoor jij misschien wel tot één van de gelukkige winnaars. Tijdens de speurtocht trakteert Sinterklaas op 4 verschillende plekken op iets lekkers. De speurtochtkaarten zijn vanaf vrijdag 19 november verkrijgbaar bij: Bakker Bart Geleen, Donners Kindermode, HEMA Geleen, Jan Linders Geleen, Mestrom Brood & Banket (Markt 45), Top1Toys Geleen en Rousseau Chocolade Geleen. Deelname aan de speurtocht is geheel GRATIS.

Kleurwedstrijd
Op de achterzijde van de speurtochtkaart vind je een kleurplaat. Doe mee met de kleurwedstrijd en lever je kleurplaat op zaterdag 27 of zondag 28 november (koopzondag) tussen 12.00 en 16.00 uur bij Top1Toys (Salmstraat 74). Sinterklaas kiest op 5 december de drie mooiste tekeningen uit. De drie winnaars ontvangen een mooie prijs!  

Koopzondag
Moet jij nog Sinterklaas-inkopen doen? Op zondag 28 november is het koopzondag in het centrum van Geleen. De winkels zijn dan extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie Leven voor de zorg In 2022 vieren de Dochters van de Goddelijke Voorzienigheid van Créhen (Fr.) hun 200-jarig jubileum. Erfgoedcentrum De Domijnen maakt daarom een expositie over de geschiedenis van deze congregatie en hun betekenis voor de regio.
Terug naar boven