menu in
Nieuwsoverzicht
19 jul 2019

Bloemist ’t Fröbelke ontvangt certificaat 'Barometer Duurzame Bloemist'

Bloemist ’t Fröbelke heeft als eerste bloemist in de gemeente Sittard-Geleen het certificaat 'Barometer Duurzame Bloemist' mogen ontvangen. Daarbij behaalde het bedrijf ook nog eens het gouden – en dus het hoogst haalbare – niveau.

Wilma Frohn (eigenaresse van ’t Fröbelke) en medewerker Roy Hutjens ontvingen het certificaat uit handen van wethouder Pieter Meekels.   

Oog voor de maatschappij 
Met het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ toont een bloemist aan dat die oog heeft voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt. Dit doet die bloemist door een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten. 

Brons, zilver of goud? 

Afhankelijk van het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten en het aantal punten dat wordt behaald op de bedrijfsvoering, wordt een bloemist gecertificeerd op het bronzen, zilveren of gouden niveau van de Barometer.   

Breed draagvlak 

De eisen voor het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist komen tot stand in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, maatschappelijke organisaties (NGO’s), branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.   

www.barometerduurzamebloemist.nl

Bloemist 't Fröbelke
Romeinenstraat 14 
6132 GN, Sittard 
www.frobelke.nl 

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Ondernemen

  • Uitreiking Limburg Export Award 2019 Stamicarbon uit Sittard is één van de drie finalisten voor de Limburg Export Award 2019. De Limburg Export Award wordt ieder jaar door de Export Sociëteit Limburg uitgereikt. De winnaar krijgt een geldprijs van €10.000 en een kunstwerk.
  • Wie wordt de Limburgse Ondernemer van het Jaar 2019? De redacties van De Limburger en WijLimburg organiseren dit jaar de tweede editie van de verkiezing van Limburgse Ondernemer van het Jaar.
  • 15 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen Er zijn deze week 15 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen. Onder andere Het Rughuis, Zuyderland en Vahsen hebben meerdere vacatures open staan.
  • Wereldrestaurant Kodoo geopend in Sittard Vorige week maandag is in het Fortuna Stadion in Sittard wereldrestaurant Kodoo officieel geopend. De horecazaak, die ruim 580 zitplaatsen telt, biedt tegen een all-in prijs een grote hoeveelheid wereldse gerechten aan.
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Ondernemen

Filter
 
Terug naar boven