menu in
Nieuwsoverzicht
29 aug 2019

Maastrichtse techbedrijven naar Sittard-Geleen

Neuroplast en CIMaas, gespecialiseerd in regeneratieve geneeskunde, vestigen zich samen op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

De twee techbedrijven gaan samen onder één dak werken. Ze delen een laboratorium en kantoorruimte. Daarbij wordt 1,5 miljoen geïnvesteerd in inrichting en apparatuur. Daarnaast bieden de bedrijven in eerste instantie werk aan 30 mensen. De verwachting is dat dat aantal op korte termijn sterk zal groeien. 

Wilfred Germeraad van CiMaas verwacht dat andere soortgelijke bedrijven zich ook op de Brightlands Chemelot Campus zullen vestigen: "De campus biedt goede voorzieningen, en samen met de andere Brightlands campussen biedt het alles dat we nodig hebben om te ontwikkelen, testen en medicijnen te produceren."

Neuroplast werd in 2014 opgericht, en specialiseert zich in stamceltherapie voor patiënten met ALS of een dwarslaesie. 
CiMaas komt voort uit het MUMC (Maastricht Universitair Medisch Centrum) en ontwikkelt immunotherapie voor verschillende soorten kanker. 

Vanaf 2020 wordt verwacht te mogen starten met klinische studies. 

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Ondernemen

  • Uitreiking Limburg Export Award 2019 Stamicarbon uit Sittard is één van de drie finalisten voor de Limburg Export Award 2019. De Limburg Export Award wordt ieder jaar door de Export Sociëteit Limburg uitgereikt. De winnaar krijgt een geldprijs van €10.000 en een kunstwerk.
  • Wie wordt de Limburgse Ondernemer van het Jaar 2019? De redacties van De Limburger en WijLimburg organiseren dit jaar de tweede editie van de verkiezing van Limburgse Ondernemer van het Jaar.
  • 15 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen Er zijn deze week 15 nieuwe vacatures in Sittard-Geleen. Onder andere Het Rughuis, Zuyderland en Vahsen hebben meerdere vacatures open staan.
  • Wereldrestaurant Kodoo geopend in Sittard Vorige week maandag is in het Fortuna Stadion in Sittard wereldrestaurant Kodoo officieel geopend. De horecazaak, die ruim 580 zitplaatsen telt, biedt tegen een all-in prijs een grote hoeveelheid wereldse gerechten aan.
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Ondernemen

Filter
 
Terug naar boven